22 Mayıs 2017 Pazartesi

EKMEK NASIL YAPILIR? BASİT EKMEK HAMURU

Unuttum mu? 
Asla!
Yeniden başlıyoruz!
Bugünün konusu;

Ekmek nasıl yapılır? 

Basit hamur ile ekmek nasıl hazırlanır?


Sıcacık dumanı üzerinde ekmeği hangi insan sevmez?
Üzerine has tereyağı ve biraz peynirle arkasından bir kaç yudum çay içmekten kim sevk almaz? 
Yada kendini böyle bir güzellikten mahrum edenler var mıdır? 
Az önce yazdıklarımın hayalini kurun. 
Şimdi o hayale kendi ellerinizi de ekleyin. 
Yanlış okumadınız evet kendi ellerinizi ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın. 
Şimdi atın fırına o koku ne kadar kıymetli değil mi?
Şimdi gelin hayalinizi gerçeğe çevirelim. 
Nasıl mı? 
Kolay ekmek nasıl yapılır?
Tabii ki aşağıda olan tarifle, ben sizi yalnız bırakayım ve not alın yada ekran görüntüsü. 
Ha bu arada yaparsanız da benimle paylaşın. 
İletişim bilgilerim de aşağıda. 
Şimdiden kolay gelsin :)


ESMER EKMEK 



Basit ekmek hamuru
Ekmek nasıl yapılır ?
Basit ekmek hamuruyla ekmek nasıl hazırlanır?
MALZEMELER;

300 gram beyaz un
100 gram çavdar 
100 gram tam buğday unu
300-340  gram sıcağa yakın su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
1 paket kuru maya ( 10-15 gr )


YAPILIŞI;


Kuru maya küp şeker ve su karıştırılır. Un elenip tuz ilave edilir havuz olarak açılır ve içerisine diğer malzemeler eklenerek. Tamamen karışana kadar yoğurulur. Hamur tezgaha alınır ve hamurun altından kaldırıp tezgaha vurup kaldırılır. ( Emekleyen bebeği göbeğinden tutup kaldırır gibi düşünün. Sonrasında avucunuzun altında kalan hamuru tezgaha hızla vurup avuç üzerinde kalan kısmı katlayarak üzerine kapatın. 15-20 dk bu işleme sert biçimde vurarak devam edin. ) 
Mayalanacak kalıba alın ve sıcak bir yerle 2 saat mayalandırın. 2 saatin sonunda hamuru tezgaya alın ve yemek tabağı boyunda açıp sağ kanat ve sol kanadı ortada birleştirin. 3 e katlanmış olacak böylelikle. Hamurun başından aşağıya saç örgüsü yapıyormuş gibi sağdan soldan çekiştirip birbirinin üzerine kapatıp rulo yapın. Yuvarlayın ve mayalanacak kalıba alıp 1 saat mayalandırın. Pişirme tepsisine kalıbı ters çevirip alın ve 200 derecede fırına atın. Kızarana kadar pişirin. Kabuğun güzel oluşması için fırına bir kase su koyabilirsiniz.

Mutfağınızdan yemek kokusu eksik olmasın! :)



ekmek nasıl hazırlanır
Esmer Ekmek


BANA ULAŞMAK İÇİN;

GMAİL: betuledepli@gmail.com



6 yorum:

  1. Ay ne güzel tarifmişş :) teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiyseniz ne mutlu bana asıl ben teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. O zaman amacıma ulaşmışım demektir teşekkürler :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Mükemmel! Benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

      Sil