9 Ağustos 2016 Salı

PEYNİR DOLGULU KIZARMIŞ RAVIOLI | MAKARNA HAMURU NASIL HAZIRLANIR ?

Arkadaşlar hepinize merhaba :) 
Buralardan epey uzak kaldım canımızı sıkan malum durumlardan dolayı. Bir daha olmamasını temenni ediyor ve dualarımızı esirgemiyoruz. 
Allah yar ve yardımcımız olsun!

Bugün burada olan bütün makarna tariflerini unutup lezzeti doruk noktalarına çıkaran bir tarif yazacağım. 

PEYNİR DOLGULU KIZARMIŞ RAVIOLI

MALZEMELER


Hamur için
100 gram un
50 gr irmik unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
2 yumurta

İç harcı için
50 gr ricotta peyniri
50 gr lor peyniri
10 gr limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı ince kıyım maydanoz
2 tatlı kaşığı ince çekilmiş ceviz
Karabiber

Domates sos için
1 tane domates
3 diş sarımsak
1 küçük soğan
Domates salçası
Tuz 
Karabiber
Kıyma

Kızartmak için
Galeta unu
Un
Yumurta 
Karabiber


YAPILIŞI

Hamur yapımına başlıyoruz. Un, irmik tuz elenerek havuz açılır ortasına zeytinyağı ve yumurta eklenir homojen hal alana kadar yoğurulur. İyice karışmadıysa azar azar su ilave ederek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Çok yumuşak olmamasına özen gösterin ve tamamen streçleyip dolapta dinlendirmeye bırakın. İç harcını hazırlayalım. Bu aşama çok zor bütün malzemeleri birbirine karıştırırken yorulabilirsiniz dikkat :) İç harcı da dolapta dinlendirmeye bırakıyoruz. Domates sosu için domatesleri rendeliyoruz ve  soğan sarımsakları ince ince doğruyoruz. Soğanı kavuruyoruz ardından sırasıyla domates, sarımsak, salça, kıyma ve baharatları ekliyoruz. Tarifte her ne kadar sos olarak geçse de biraz koyu kıvamlı olması önemli noktalardan biri o yüzden kıyma miktarını yazmadım isterseniz akışkan bir sos elde edin isterseniz benim yaptığım gibi koyu kıvamlı. Kaynama derecesinide siz ona göre ayarlıyosunuz ben kıyma miktarını fazla tuttuğum için sos piştikten sonra 3-4 dakika kaynattım. Makarna hamurunu açıyoruz ve aşağıda yer alan aşamaları gerçekleştiriyoruz. ( Manuel ve elektronik çizimde ne kadar başarısız olduğum da belli oldu ama olsun siz beni anladınız :) )

Fotoğrafın üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

Şekil verdikten sonrasında yumurtayı çırpıyoruz. Galeta ununu karabiber ile karıştırıp eliyoruz ardından sırasıyla yumurta-un-yumurta-galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. 
Her ne kadar karışık gözükse de yapımı mantıyla eş değer. Kızarttığımız makarnayı hazırladığımız domates sosu ile servis ediyoruz. 
Afiyet olsun.
Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





BANA ULAŞMAK İÇİN:
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI:
İNSTAGRAM: betuledepli








2 yorum:

  1. Kısa süreli makarna hamuru kursuna katıldığımda yapmıştık ravioliyi.hamuru sert ve yorucuydu.tekrar yapabilir miyim bilmiyorum ama tekrar hatırlamak çok güzeldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makarna hamuru yapımı zahmetine katlanıldığın da gerçekten değecek bir lezzet. Sizin bunun ile ilgili geçmişiniz var ise emin olun yaparsınız :)

      Sil