3 Temmuz 2016 Pazar

ÇİKOLATA KALIPLAMA | ÇİKOLATA YAPIMI | BAYRAM :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Bayrama sayılı günler kala bayram ziyaretlerinin olmazsa olması küçük çam sakızı çoban armağanı hediyelerdir. 
Bu küçük  hediyeleri kendiniz yapmaya ne dersiniz?
Evet!
Kendi el emeğiniz ile hazırlayacağınız nefiiis hediyeler. 
Mutluluklara mutluluk katan ve kırgınlıkları bir çırpıda toplayan o şahane yiyeceği kendi elinizle yapmak!
Şimdiden kulağa çok hoş geliyor bence. 
El emeği göz nuru olabilecek olan çikolataların yapımını anlatabildiğim dilde anlatacağım sizlere :)
Bugünkü konumuz ÇİKOLATA KALIPLAMA :)


DOLGULU ÇİKOLATA YAPIMI

MALZEMELER

Dolgu kreması

30 ml krema
15 gr sütlü çikolata
15 gr bitter çikolata
+
400 gr sütlü çikolata 
( Kuvertür olmasında fayda var. Damak tadına göre cinsi değişiklik gösterir. )

YAPILIŞI

Çikolata kalıplarının sert ve darbeye dayanıklı kalıplar olmasına özen gösterin. Kalıplar temizlenir ve tamamen kurutulur. kakao yağı ile yağlanır. Pastane ürünleri satılan yerlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bir yağ çeşididir ve gerçek çikolatanın çikolata olması için %70 oranında kakao yağı içermelidir. 
Çikolata benmari usulü eritilir kesinlikle ocağa birebir temas etmemelidir. Tamamen eritilen çikotalar  temperleme işlemi yapılarak soğutulur. ( Bu aşamada isterseniz sık aralıklarla karıştırarak soğutabilirsiniz isterseniz de 400 gr çikolatanın 200 gramını eritip geriye kalanları ocaktan aldıktan sonra içerisine ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırabilirsiniz ) yağlanan kalıplara doldurulur. Hava kabarcıklarının alınması için tezgaha bir kaç kez vurulur ve fazla çikolata düz bir spatula ile temizlenir. 45 dakika buzlukta bekletilir. Daha sonra buzluktan alınır ve içerisinde ki çikolatalar ters çevrilip boşaltılır. Hazırlanan ganaj içerisine sıkılır. bu aşamada fındık parçaları vb ürünler ekleyebilirsiniz. Buzlukta 4-5 dk tekrar dondurulur. Çıkarılır ve üzerine tekrar çikolata dökülür ardından tekrar tezgaha vurulur ve temizlenir. Buzlukta uzun süre bekletilir ve dondurulur. Donan çikolatalar kalıpları ters çevrilerek tezgaha sertçe vurulur.
 Bu çalışmayı uygulamalı yapmak isterseniz İsmek den yardım alabilirsiniz :)
Afiyet olsun 
Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)




video


BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli



4 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindiiim asıl ben teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğunuz için :)

      Sil
  2. Uzun zamandır aklımda var çikolata yapmak.bir ara denicem mutlaka..yazi için de çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediğiniz zaman benimle de paylaşırsanız çoook mutlu oluruum :) zaman ayırdığınız için asıl ben cok teşekkür ederim :)

      Sil