24 Haziran 2016 Cuma

TARHANA EZMESİ NASIL HAZIRLANIR ? :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Son derece pratik bir tarif ile buradayım. Ramazan ayında iftar sofralarınıza eşlik edecek, ramazan harici yemeklerden önce iştah açıcı olarak tüketebileceğiniz, yemek dışında cipsleriniz veya çıtır ekmeklerinizin yanına dip sos olarak yer verebileceğiniz her ortama ayak uyduran bir meze tarifi ile buradayım bugün. Tarifimizin ismi başlıkta da olduğu gibi
TARHANA EZMESİ..
Yemek.com 'da gördüğüm bu tarifi sizler için denedim hadi başlayalım bu arada tarifin biraz çıkmış olabilirim :)
Tarhana yapımı ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz :)



TARHANA EZMESİ

MALZEMELER

Süzme yoğurt
Toz tarhana
Dövülmüş ceviz içi
Dövülmüş fındık içi
Taze maydanoz
Taze nane
Taze dereotu
Taze soğan
Sarımsak
Kuru nane
Pul biber
Yarım çay kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

YAPILIŞI

Taze sebzeler temizlenir ve çok ince bir şekilde doğranır. ( Süzme yoğurt tarhana dan fazla olacak şekilde ayarlanmalı ben 50 gr toz tarhana-60 gr süzme yoğurt olarak ayarladım kıvam size kalmış )
Toz tarhana ve süzme yoğurdu homojen bir hal alana kadar karıştırın. Diğer bütün malzemeleri kendi damak tadınıza göre miktar belirleyerek tarhanalı karışımın içerisine ilave edin ve hepsini harmanlayın. Kıvamını biraz sıvılaştırırsanız dip sos olarak da kullanabilirsiniz. İstediğiniz gibi yemeklerin yanında, cipslerin veya ekmeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :) 






BANA ULAŞMAK İÇİN:
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI:
İNSTAGRAM: betuledepli

2 yorum:

  1. Eline sağlık canım. Çok ilginç ama kesin lezzetlidir. Ve çok sağlıklı. Yummy! ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederiim evet gerçekten çok lezzetli bir tarif dediğiniz gibi de çok sağlıklı 😊❤❤

      Sil