22 Haziran 2016 Çarşamba

KRUVASAN | CROİSSANT YAPIMI | SAHUR :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :) 
Bugün sizlerle biraz el oyalayan ama sonucunda çok lezzetli olan bir hamur işi hazırlayacağız. Meşhur olan o malum marka sayesinde hayatımıza fırınlar haricinde markette paketlerde satılacak şekilde girdi kruvasan. Avusturya kökenli olan bu hamur işinin pek çok çeşidi mevcuttur. Hazır milföy ile de hazırlanabileceği gibi kendi hamurunuzu evinizde de hazırlayabilirsiniz. O konuyu daha sonra geniş bir biçimde ele alacağım biz şuan hazır milföy ile hazırlayacağız :)



CROİSSANT/KRUVASAN

MALZEMELER

Milföy hamuru
Bitter çikolata
1 yumurta sarısı

 YAPILIŞI

Dikdörtgen şeklinde açılır ve eşit üçgen parçalar kesilir. üçgen kesilen parçanın geniş kısmı ikiye bölünür ve o kısmına bitter çikolata parçalanıp koyulur. ( Bu kısımda içine istediğiniz iç harcı ekleyebilirsiniz. ) Geniş kısmından dar kısma doğru sarılır. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır. Dolapta 5 dakika kadar dinlendirilir. 
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana pişirilir. 
Afiyet olsun. Mutfağınızdan yemek kokusu eksik olmasın :)









BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli




4 yorum:

  1. En sevdiğimm :) Hemen not aldım sürekli alıcağıma kendim yaparım daha iyi <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindiim! Yaptığınızda benimle paylaşırsanız da mutlu olurum :)

      Sil