19 Haziran 2016 Pazar

KAZDAĞI ÇORBASI | İFTAR :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
İçimizi ısıtacak sıcacık bir çorba ile buradayım bugün. İçerisinde bulunan malzemeler ile çok besleyici ve çok faydalı bir çorba. KAZDAĞI ÇORBASI hazırlayacağız bugün sizlerle :)
Pastane de yapılan ürünlere gram vermeyi ne kadar doğru bulursam pastane dışı tariflere de gram vermeye o kadar sıcak bakmıyorum ( bazı tarifler hariç tabi ki ) kendi yiyebileceğiniz ölçüde ayarlamanız daha doğru olacaktır. Hemen başlayalım o zaman tarifimize :)

KAZDAĞI ÇORBASI

MALZEMELER

Domates ( mümkünse kurutulmuş )
Biber
Nohut
Börülce
Tavuk göğüsü
Domates salçası
Tarhana
Sıvıyağ
Tuz
Pulbiber

YAPILIŞI

Nohut ve börülce haşlanır. ( Ben sadece tavuk etinin büyük olması için haşlandıktan sonra parçaladım. ) Tavuklar haşlanır ve didiklenir. Bu aşamada suyunu atmayınız.Küçük doğranan domates biber yağda kavrulur. İçerisine salça eklenir kavrulur. Ardından tarhana eklenir ve oda tane tane olana dek kavrulur. Nohut ve börülce eklenir. Karıştırılır. Tavuk eti eklenir ve sonrasında tavuk suyu ve baharatlar ilave edilir. Karıştırılır ve pişirilir. Çorbanız eğer çok sulu olursa başka bir tavada biraz unu kavurup sulu olan çorbadan tavaya ekleyerek bağlayıcı hazırlayabilirsiniz. Hazırlanan karışımı çorba tenceresine yavaş yavaş ve azar azar ilave ederek kıvamı tutturabilirsiniz. 
Afiyet olsun. Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)






BANA ULAŞMAK İÇİN
GAMİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli


4 yorum:

  1. Ellerine sağlık... Özellikle İftar Çorbasız olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Evet kesinlikle öyle :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık Nefiss olmuş

    YanıtlaSil