27 Haziran 2016 Pazartesi

HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE NASIL HAZIRLANIR ? :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Türkiye nin meşhur lezzetlerini sizlere sunmaya devam ediyoruz. Kabul bu sefer yazacağım tarif uzun bir sürece sahip. Ama damakta kalan lezzet ile yapım aşamasının süresi eş değer. Oruçluyken uğraşmak ister misiniz bilemeyiz ama sonucuna katlanmak isterseniz her yol mübah! Hem ramazan çıkınca stok yapıp dondurucuya da atabilirsiniz :) 
Bugün İÇLİ KÖFTE hazırlayacağız. 
Kızartılmış ağır gelir diyenleriniz için bu sefer haşlayacağız!
Evet!

Hadi başlıyoruuz!



HAŞLAMA İÇLİ KÖFTE 

MALZEMELER

Hamur için

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Tuz

İç harcı için

300 gram kıyma
2 kuru soğan
Salça
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Kimyon
Sıvıyağ
Ceviz içi

YAPILIŞI

Köftelik bulgur sıcak su ilavesi ile ıslatılır. Su miktarı üzerini geçene kadar olsa yeterli. Islatılıp soğutulan bulgur irmik, un ve tuz eklenerek yoğurulur. Kıvamı sert olduğunda su, cıvık olduğunda un eklenir. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yoğurulduktan sonra üzeri kapatılır ve dolapta dinlendirilir. 
Bu sırada iç harcı hazırlayalım. 
Sıvıyağda küp küp yemeklik doğranan soğanlar renk değiştirene kadar kavrulur. 
Salça eklenir karıştırılır. Kıymalar eklenir renk değiştirmeye baharatlar ilave edilir.
Kavrulur. Ceviz eklenir ve karıştırılır.
Maydanozlar ince ince kıyılır ve iç harç soğuduğunda içerisine ilave edilir. 
İç harç soğuduktan sonra dolaptan çıkarılır ve hamura şekil verilir. 
Şekil vermek için elde yuvarlak şekilde bir beze hamur açılır ortasına iç harç koyulur ve  patlak vermeyecek şekilde kapatılır. 
Hamurun elinize yapışmaması için elinizi ıslatıp yapmanızda fayda var. İlk yapılan köftelerin günahı olmaz o yüzden eliniz alışacak siz devam edin :)
Şekil verilen  hamurlar kaynama noktasına gelmiş suya bırakılır. 
Önce dibe düşüm gerçekleşir ve pişen köfteler su yüzüne çıkar.. Bu köftelerin piştiği anlamına gelir ve sarımsaklı yoğurt, salçalı sos vb ürünlerle servis edilir. 
Afiyet olsun. 
Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli



4 yorum:

  1. Kızartması da ayrı bir güzel oluyor ama bu daha hafif olduğu için tercih edebilirim :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramızda kalsın ama ben de de kızartılmış içli köftenin yeri farklıdır :)
      Bu arada çok teşekkür ederim! 😊

      Sil