10 Haziran 2016 Cuma

ÇITIR BÖREK YAPIMI | SAHUR

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Ramazanın başladığı bu günlerde iftar düşüncesi haricinde sahurda ne yapmalı düşüncesi de eklendi hayatımıza. Çok şükür bu günlerimize. Sahurda hazır yufkadan rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çok lezzetli olan 
ÇITIR BÖREK tarifini yayınlayacağım sizlere.
Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetlerin kabul olması dualarım ile :)
Dualarınızda beni de unutmayııın :)
Patatesli iç harcıyla iştah kabartan bu börek sahur ve sahur harici zamanlarınızda gözde tariflerinizden olacak..


ÇITIR BÖREK

MALZEMELER

Hazır yufka
Patates
Tuz
Pul biber
Soğan
Salça
Maydanoz
4-5 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞI

İç harç için patatesler haşlanır. ( Miktar yapacağınız börek miktarına değişiklik gösterir. ) Soğan küp küp doğranır salça ile birlikte yağda kavrulur. Patatesler ezilir ve soğanlara eklenip karıştırılır. Kavrulan patatesler ocaktan alınır ve maydanoz eklenir. 1 su bardağı sıvıyağ ile un ve bir fiske tuz karıştırılır. Sirke eklenir ve homojen şekilde karıştırılır. Fazla koyu olduğunda sıvıyağ ile kıvamı açılabilir. Yufka üçgen şekilde kesilir. Sıvı karışım yufkaya sürülür. İç harç eklenir ve üçgen şekilde sarılır. Malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir ve artan iç harç böreğin üstüne sürülür. İsteğe göre yumurta sarısı da sürülebilir.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çay ile birlikte servis edilir. 
Afiyet olsun.
Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli


8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gerçekten lezzetinden ödün vermeyen bir börek :)

      Sil
  2. Benimde sürekli yaptığım bir börek.Harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolayılığından dolayı süreki yapılası bir tarif çok teşekkür ederim bu arada :)

      Sil
  3. harika görünüyor elinize sağlık =)

    YanıtlaSil