17 Nisan 2016 Pazar

ZENCEFİL TURŞUSU | GARİ :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Uzakdoğu mutfağı denilince aklınıza gelen şeylerden mutlu musunuz diye bir soru sorsam size vereceğiniz cevap nasıl olurdu ?
Muhtemelen böcekler ve buna benzer gıdalar gelir aklınıza.
Ama uzakdoğu da da bizim damak zevkimize uygun tatlar olduğunu biliyormuyuz?
Bugün de onlardan biri olan başlıktan da anladığınız gibi ZENCEFİL TURŞUSU tarifini paylaşacağım sizlere. Hem yapımı pratik bekleme süresi kısa bir turşudan daha ne istenir ki ?
Güçlü ve baskın bir aroması mevcut, yapımında asit oranı fazlalaştığı için yemek sırasında farklı lezzetlerin damakta birbirine karışmasını engelleyip temizlik görevi gören bir turşu. Yapımını merak edenler için postun altını okumanızı öneririim :)


ZENCEFİL TURŞUSU

MALZEMELER

Kök zencefil ( 3 küçük zencefilden çıkan miktar fotoğraftaki gibi )
15 gram tuz
15 gram şeker
1 limon suyu
1 su bardağından az pirinç sirkesi ( veya elma sirkesi )
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Zencefiller rendelenir. Tuz ile ovulur 1 saat bekletilir. Sonrasında suyu iyice sıkılır kullanılacak olan kavanoza yerleştirilir. Tuz, şeker, sirke, limon suyu, su kaynatılır. Kaynayan karışım zencefilin üzerine dökülür. Kapağı kapatılır ve açmadan 3-4 gün bekletilir. 




BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder