9 Ocak 2016 Cumartesi

YAYLA ÇORBASI (YOĞURT ÇORBASI) :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)

Nasılsınız?

Bugün İstanbul biraz soğuk sizin bulunduğunuz yerler de hava nasıl ? 
Bu günlerde içimizi ısıtacak bir çorba tarifi vereceğim size. 
Anadolu 'nun her bölgesinde sıklıkla yapılan YAYLA ÇORBASI var bugün mutfağımız da. 
Bazı yörelerimiz de yoğurt çorbası adı altında da yapılan bu çorbanın en önemli özelliği yoğurt ile yapılıyor olması. Bir diğer temel malzemesi ise pirinç. 
Öncesinden yapmış olduğunuz pilavlar ile de hazırlayabileceğiniz dönüşümlü bir çorba. Önem vereceğiniz tek nokta çorbanın içerisinde bulunan yoğurdun kesilmemesi bunun için yapmanız gerekenler ise aşağıda mevcut. Keyifle okuyunuz efendim :)



YAYLA ÇORBASI



MALZEMELER

50 gr pirinç ( 2-3 yemek kaşığı )
200 ml yoğurt ( 1 su bardağı )
22 gr un ( 1.5 yemek kaşığı )
1 yumurta
Soğuk su
Tereyağı
Nane
Pul biber ( isteğe göre )

YAPILIŞI

Pirinci yıkayın ve şişene kadar ocakta kaynatın. Bir kasenin içerisinde yumurta, un ve yoğurdu çırpıp üzerine ayran kıvamına gelene kadar soğuk su ve pirincin içerisinde bulunan 
sudan bir miktar ekleyin. 
Pürüzsüz hal alana kadar çırpın ve pirinçlerin üzerine ilave edip kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak ocakta ısıtın. 
( Fazla sıcağa maruz kalan çorbada kesilme meydana geleceği için 
çok fazla kaynatmamak da fayda var ) 
Ocağın altını kapatıp farklı bir tavada tereyağı eritip nane ve pulbiberi ekleyip tereyağını kızdırdıktan sonra çorbaya ilave edin. Afiyet olsun.

Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





Kullanacağınız yoğurt eğer içinize sinsin istiyorsanız 
Buradan  EV YAPIMI YOĞURT tarifimi okuyabilirsiniz :)


BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli 









10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, iadei ziyareti geçiktirmek istemedim ;)
    İstanbul bugün ne rüzgar gördü, lodos etkisi baya sarstı hatta devam ediyor hala, hayırlısı!
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)
      İstanbul bugün gerçekten fazlasıyla rüzgarlıydı yaz döneminde bunun hayalini bekliyordum şimdi de tekrar o dönemin hayali içerisindeyim dediğiniz gibi hayırlısı :)
      Görüşmek üzere!

      Sil
  2. Yayla çorbası en sık yaptığım çorbalardandır. Dediğiniz gibi kesilmemesine dikkat etmek lazım. Sunum çok güzel olmuş ayrıca. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten lezzetinden ödün vermeyen bir çorba kesilmediği takdirde :) Ben çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Betül hanım ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilek hanıım :)

      Sil
  4. Çorbayı annemde çok güzel yapar. Bu arada siteniz gayet başarılı ve güzel olmuş başarılarınız devamını dilerim.

    blogdelidolu.wordpress.com

    Benim de blog sitemi ziyaret edip görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için bir anne çorbası kadar olmasa da yapıyoruz biz de bişeyler :)
      Bu arada blogunuzu hemen ziyarete geliyorum..

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Selma Hanım çok teşekkür ederim Saygılarımla :)

      Sil