17 Ocak 2016 Pazar

EV YAPIMI FINDIK EZMESİ NASIL HAZIRLANIR ? :)

Arkadaşlar hepinize merhaba! 

Günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu bilmeyenimiz olmadığı gibi Türk kahvaltısının da çeşitliliği herkesin diline destan olmuş kültürel zenginliklerimizden bir tanesi.
Çok şanslı ülkeyiz vesselam. 
Kuru yemiş olan fındığa dahi pek çok tarifte hayat vermiş ve lezzetini kat bi kat arttırmışız. 
Öyle ki Karadeniz insanı bitmek bilmeyen enerjisi ile hepimizin odak noktası olmuş. 
Bende diyorum Karadeniz insanımızın enerjisi nereden geliyor? 
Meğer fındığın en önemli faydası zihin ve beden yorgunluğunu 
en aza indirmek ve vücuda enerji vermekmiş. 
Sahi ben fındığı anlatıyorum ama yapacağımız tarife sıra gelmedi bir türlü..

Tarifimizin ismi " FINDIK EZMESİ "



Bundandır kahvaltı çeşitliliği ve Karadeniz insanından bahsetmelerim :)
İyisi mi ben sizi tarifin detayları ile başbaşa bırakayım. 

Keyifli okumalar...




MALZEMELER

300 gram fındık içi
30 gram ( 2 yemek kaşığı ) tereyağı
15 gram ( 1 yemek kaşığı ) üzüm pekmezi 
1 su bardağı pudra şekeri


YAPILIŞI

Fındıklar teflon tavada yaklaşık 15-20 dakika kavrulur. 
Yanmaması önemli. 
Mutfak robotunun kesintisiz ve çok fazla zorlanmadan çalışması için 
1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ ilave edin. ( Bu aşama isteğe bağlı ) 
Fındıkları robottan geçirin. İçerisine tereyağı, pekmez ve şekeri ilave edip homojen bir hal alana kadar robottan geçirme işlemine devam edin. 

Not: 
Tadının yoğun olmasını isterseniz içerisine bir paket vanilya ilave edebilirsiniz. 
Şeker oranını isteğe göre azaltıp yükseltebilirsiniz. 
Pekmez oranını çok tuttuğunuz takdirde fındık ezmesinin kıvamını yoğunlaştırırsınız. 
Sonrasında cam bir kavanoz da saklayıp kahvaltılarda, kurabiyeler ve tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsuun :)

Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





Diğer kahvaltı çeşitleri için;



BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI
İNSTAGRAM: betuledepli

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deneyen herkes için afiyet olsun :)

      Sil
  2. çok güzel görünüyor.. Bir Giresunlu olarak güzelim fındıklarımızla mutlaka denemem gereken bir tarif. ellerinize sağlık...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Giresun fındıkları ile lezzeti şaha kalkacaktır bundan eminim. Ayrica denediginiz de benimle paylasirsaniz çok sevinirim :)

      Sil
  3. En sevdiğim seyi anlatmışsınız. Tadına bayılıyorum :) Takipteyim bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğiniz yiyeceği anlattığıma sevindiimm! :)

      Sil
  4. blogunuzu kahvemin kokusunun blog keşif etkinliğinden keşfettim ve takibe aldım bloguma gelirsen çok sevinirim.
    http://sengulasikkutlu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil