1 Ocak 2016 Cuma

5. ALANYA BELEDİYESİ ALTIN KEPÇE YEMEK YARIŞMASI

Arkadaşlar hepinize karlı bir Yalova gününden merhaba :)
Aynı zamanda yeni bir yıldan..

Sahi 2015 nasıldı? 

Geçmişinizde önemli ve haddinden güzel bir iz bırakmıştır umarım. Pencereden dışarıya bakıldığında gördüğümüz kadar beyaz bir yıl olur inşaAllah bu yıl hepimiz için. Gelmiş olan bu yıl geçtiğimiz bütün yıllardan daha güzel ve daha mutlu olsun. Yaşayacağımız mutlu yılların kat kat çoğalmaya başladığı yılın başlangıcı olsun bu yıl :)

2015 i geçmişten silemeyeceğimiz gibi 2016 nın ilk yazısı da 2015 den olacak bugün, yaklaşık 2 ay gecikmiş olan bir yazı ( maalesef )
Bugün yazacağım yazı  23-25 Ekim tarihlerinde gerçekleşen 5. Alanya Belediyesi Altın Kepçe Yemek Yarışması. O tarihlerde biz de Yalova Üniversitesi olarak oradaydık ve çeşitli kategorilerde yarışarak çeşitli başarılara imza attık. Bu denli yarışmalar veya workshoplar yaptığınız iş açısından gelişmenize çeşitli insanlarla iletişim kurmanıza ve çeşitli bilgilerle ufkunuzun gelişmesine sebep olan önemli etkenlerden. Peki, biz Yalova Üniversitesi olarak bu yarışmadan nasıl bir sonuç ile ayrıldık. Kategori birinciliğimiz ile başlayarak 1 kupa, 4 gümüş, 7 bronz ve 4 merit sahibi olarak bu yarışmayı da bu şekilde kapatmış olduk. 

Bu seçilmiş lezzetlerin tarifleri de ilerleyen günlerde teker teker yayına girecek tabii ki :)



Öncelikle yarışmanın afiş çalışması ile başlayalım. Bütün bilgileri içinde barındıran bu afiş çalışmasında yarışmaya 20 ülkenin katılımını da görmekteyiz. 


Yarışma alanı ve çeşitli ürünlerden hazırlanmış heykel çalışmalarının sergilendiği kısım.


Bu ekmek standı gibi pek çok standa yarışma komitesi yer vermişti. Farklı ekmek çalışmalarının sergilendiği standı da bu fotoğrafta görmekteyiz.


Sugar Sculpture Category | Şeker Hamurundan Heykel Yapımı Kategorisinde 
gönülleri göz alıcı işçilikleri ile fetheden 3 çalışma;

Pek çok tekniğin birlikte kullanıldığı Şeker hamuru heykel kategorisinde 
tek altın madalyanın sahibi olduğu bu heykel Chef Duygu KARAMAN 'a ait. 


Üzerinde 6 ayrı tekniğin kullanıldığı gözleri isomalt olan ve 62cm'e 55cm boy oranına sahip. Adının MR. Soren olarak belirlendiği bu heykel çalışması da Chef Duygu TUĞCU 'ya gümüş madalya kazandırdı.


Çeşitli detaylar ve önemli ayrıntılar ile kendine hayran bırakan 
bu heykel çalışması ise Chef Melike BAHÇECİ 'ya Bronz madalya getirdi. 


Yalova Culinary Team

Yalova Culinary Team


Diğer yarışma ve Fuar yazılarımı okumak için;




 BANA ULAŞMAK İÇİN
GMAİL: betuledepli@gmail.com

SOSYAL MEDYA HESAPLARI 
İNSTAGRAM: betuledepli



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder