30 Ağustos 2014 Cumartesi

Lezzetli ve pratik ACI SİVRİ BİBER TURŞUSU nasıl hazırlanır ? :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Yaza yaza sonunu getiremedim bir seri için yazı paylaşacağım tekrar sizlere :) Bugünkü tarifimizin konusu: TURŞU
İçerisi ise: ACI SİVRİ BİBER TURŞUSU

Sadece bununla birlikte bir turşu tarifi daha yayınlayacağım. Onun tarifi ise yarın burada olacak.
Turşu hakkında kısaca konuşmak gerekirse.
İlk olarak arkaik kültürde toprak kapların içerisinde kurulmaya başlanmış ve ticari amaçla  ahşap kapların içinde satılmaya başlanmıştır. Bazı kaynaklara gör turşunun Türkler tarafından yapıldığı yazmaktadır. Farklı kaynaklarda ise Türklerin değil Türk topraklarında yapıldığı söylenmektedir.
Hatta ülkemizde Ankara da Çubuk Turşusu festivali de düzenlenmektedir ve Çubuk Belediyesi, Çubuk Turşusu adına patent bile almıştır.
Bakalım Turşu tarifimiz nasılmış :)

MALZEMELER;
Kullanacağınız biber miktarına göre kavanoz.
Ben bir kase biber için malzeme miktarı paylaşacağım.

- Acı sivri biber (küçük)
- Yetecek kadar su
- 3-4 diş sarımsak
- 1 küçük çay bardağı üzüm sirkesi ( isteğe göre limon suyu da kullanılabilir )
- 1 yemek kaşığı tuz
- Maydanoz

YAPILIŞI;

Sarımsakları soyun ve bir kısmını kavanoz dibine diğer kısmını ortasına ve geri kalanını da üzerine ekleyin. Biberleri kavanoza doldurun ve üzerine maydanoz ilave edin. Kavanoza sirkeyi , tuzu ve suyu ekleyin. Karıştırın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 10-15 gün sonra turşularımız yemeğe hazır. Afiyet olsun. Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)










BANA ULAŞMAK İÇİN;

Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdepliii
İnstagram: betuledepli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder