31 Ağustos 2014 Pazar

Kış için pratik ve lezzeti bir o kadar yerinde SALATALIK VE FASULYE turşusu nasıl hazırlanır ? :)

Arkadaşlar hepinize mutlu ve bir o kadar da keyifli pazarlar dilerken ben bu gün yazacağım yazıdan bahsetmek istiyorum sizlere. Aslına bakarsanız dün biraz bahsetmiştim tekrar turşu tarifi paylaşacağımdan. Dün yazdığım acı sivri biber turşusu tarifimi ise buradan okuyabilirsiniz. Dün turşu hakkında bir kaç bilgi yazmıştım zaten. Gelelim bugünkü turşu tarifimize SALATALIK VE FASULYE den kurulmuş lezzetli mi lezzetli bir reçete paylaşacağım sizlere :)
Gelelim yapım aşamalarımıza..



MALZEMELER;
5 kgluk bidon ile yapılmış tarif vereceğim.

- Salatalık
- Fasulye
- 2 su bardağı sirke
- Tuz
- Su
- 4 baş sarımsak

YAPILIŞI;

Salatalık ve fasulye yıkanır. Bidonlara basılır. Basılırken sarımsak ilave edilir. Bir kapta tuz, su ve sirke karıştırılır.  Bidona boşaltılır. Su az ise su eklenir üzerinden tadına bakılır. Damak tadına göre az olan malzemenin miktarı arttırılır. İsteğe göre maydanoz eklenir. Bidonun ağzı kapatılır ve 1 hafta 10 gün bekletildikten sonra. Turşu tadını alır ve yenmeye hazır olur. Afiyet olsun. Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)












BANA ULAŞMAK İÇİN;

Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdepliii
İnstagram: betuledepli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder