26 Ağustos 2014 Salı

Kış ayları için TAZE FASULYE saklama :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Bugün aslında bir instagram günlüğü yazısı paylaşmam gerekiyordu fakat yaz ürünlerinin tezgahlardan kalktığı veya mevsiminin geçtiği şu dönemde kış için hazırlıklar serimi bitirmek istiyorum.
Yeni yine ve yeniden kış için hazırlanabilecek bir tarif ile buradayım.
Bugün derin dondurucuya atılabilecek bir sebzeden aslında kurtarıcı sebzelerden birinden bahsedeceğim sizlere.
Derin dondurucuya atacağımız sebze TAZE FASULYE
Ama ben domates veya tek başına kavurarak kullanmıyorum bu sebzeyi eğer kış için hazırlanacaksa tabii.
Bakalım ben nasıl hazırlıyormuşum :)



MALZEMELER;

- Taze fasülye
- Buz dolabı poşeti

YAPILIŞI;

Taze fasulye güzelce yıkanır ve ayıklanır. Temizlendikten sonra fasülyenin boyundan dilinir.  Boyuna göre üç veya dörde bölünür. Suyu süzülen ve tamamen kuruyan fasülyeler bir pişirimlik olacak şekilde poşetlere doldurulup derin dondurucuya atılır. Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasın :)





BANA ULAŞMAK İÇİN;

Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdepliii
İnstagram: betuledepli




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder