9 Temmuz 2014 Çarşamba

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI :)

MERHABA :)

Yine uzunca bir aradan sonra oturdum bilgisayarımın başına önümde biriken tarifler aralarından hangisini seçmeliyim acaba?
Ramazan ayına uygun olan aslında herkesin bildiği bir çorbayla başlayayım bugün...
Hazırsak başlıyoruz...
Bakalım nasıl hazırlamışız :)


MALZEMELER;
4 Porsiyon için.

- 1 su bardağından biraz az tel şehriye
- 5 su bardağı su
- 1 domates
- Göz kararı sıvı yağ
- Göz kararı tuz
- 2 çay kaşığı kadar salça
- 2 dal maydanoz

YAPILIŞI;

Domates rendelenir. Ocakta sıvı yağ ile kavrulur. Salça eklenir ve salçalar kavrulduğunda su eklenir. Kaynayan suya şehriye ilave edilir. Tuz eklenir ve kısık  ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Maydanozlar incecik kıyılır ve 10 dakika sonra çorbaya ilave edilir. Yaklaşık 5 dakika kadar ocakta pişirildikten sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsuun :)




Bana ulaşmak için;
Gmail: betuledepli@gmail.com
İnstagram: betuledepli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder