15 Nisan 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSLU ALMAN PASTASI :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Yeni ama eskidende yazmış olduğum bir tatlı tarifi ile tekrar buradayım :) Bugünkü tarifimiz " ÇİKOLATA SOSLU ALMAN PASTASI " tarifimiz aynı yalnızca ii ve sosu çikolatalı :) Vanilyalı yani asıl ALMAN PASTASI tarifini okumak için buraya tıklamanız yeterli :)




MALZEMELER;
Hamuru için;

- 4 su bardağı un
- Yarım paket maya
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım paket vanilya

Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
-1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- Çikolata

Üzeri için;
- Çikolata sosu

YAPILIŞI;

Ben hamuru ile başlıyorum. Derince bir kapta un, tuz, vanilya, toz şeker ve mahlep karıştırılır. Ortası havuz şeklince açılır ve ılık su ve süt, oda sıcaklığında tereyağı, oda sıcaklığında maya ve 1 yumurta sarısı havuz gibi açılan unun ortasına eklenir. Yavaş yavaş yoğurulur. Hamur elinize yapışıyorsa şaşırmayın hamurun kıvamı bu şekilde olacağı için. Hamur küçük bezeler halinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur ve yaklaşık bir buçuk, iki saat mayalandırılır. Kreması için; Süte elenmiş un yavaş yavaş eklenir. Ekleme sırasında süt devamlı olarak karıştırılır. Toz şeker, çikolata ve diğer malzemeler ilave edilir. Ocağa koyularak devamlı karıştırılır. Yoğunlaşan krema kaynadığında bir dakika kadar ocakta hızlıca karıştırılır. Ocaktan alınır ve ara ara karıştırılarak soğutulur. Mayalanan hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175 derece ayarlanan fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15- 20 dakika kadar pişirilir. Soğutulur ve içleri krema ile doldurulur. Üzeri için hazır çikolata sosu hazırlanır ve soğutulur. Soğuyan sosun içerisine çikolata rendelenir. ( Yani ben öyle yaptım :) )





Bana ulaşın;
Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdepliii

2 yorum: