29 Nisan 2014 Salı

BROKOLİ PÜRESİ :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Bugün ilk brokoli tarifimi paylaşmanın heyecanı ile bugünkü yazıma da başlıyorum. Bugünkü tarifim etlerin yanına yardımcı lezzet olabilecek potansiyele sahip olan " BROKOLİ PÜRESİ "
Ama tariften öncelikle Brokolinin faydaları ile devam etmek istiyorum yazacağım yazıya...

Görünüşü ve kokusu;
- Küçük ağaç olarak bilinen brokoli karnabahara benzemekle birlikte kokusu lahana bitkisini anımsatır.


Brokolinin sağlığa ve hastalıklara karşı faydaları;
- Kanser savaşçısı olarak tabir edilen brokoli mide, yemek borusu ve bağırsak kanserlerine duvar görevi üstlenen bir sebze.
- B1 ve C vitamini açısından yoğun olan bu besin içerisinde kükürt, kalsiyum ve potasyum maddelerini barındırır.
- Demir ve mineral eksikliğine yardımcı olarak ismi ilk sıralarda yerini alır.
- Kalp rahatsızlıkları, kalp krizi ve katarakt gibi hastalıkların ilerlememesi için önemli rol oynar.

Sıklıkla yetiştirilen ülkeler ise şöyle;
- Çin
- Hindistan
- Amerika Birleşik Devletleri
- İspanya
- İtalya
- Fransa

Brokoli hakkında önemli notlar;
- Haşlanan suyu değerlendirilmelidir. Brokoli haşlandığı zaman besin değerleri suya geçmektedir. Haşlama suyu ile çorba veya sos hazırlanabilir.
- Haşladıktan sonra dondurularak kullanılabilir.
- Su içerisinde 4 gün saklanabilir.

Bakalım nasıl hazırlanmış;

MALZEMELER;

- 3-4 dal brokoli
- Yarım patates
- Yarım havuç
- Tuz
- Krema veya süt
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Tatlandırmak için karabiber

YAPILIŞI;

Havuç, patates ve brokoli yıkanıp temizlendikten sonra aynı tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Kabaca ezilir ve içerisine göz kararı ( iki yemek kaşığı kadar ) süt veye krema eklenir. Tereyağı ve baharatlarda ilave edilerek blender la ezilir. Ve servise hazır. Afiyet olsun :)





BANA ULAŞIN:
Gmail: betuledepli@gmail.com
Twitter: BetulEdeplii



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder