2 Şubat 2014 Pazar

PORTAKALLI KEK :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Şubat ayının ikinci gününü bir çay dostu ile açıyorum. Bugünkü tarifim gelen misafirlere şip şak yapılacak bir tarif. Yazımın ismi klasik " PORTAKALLI KEK " 
Bakalım nasıl yapmışım neler kullanmışım :)



MALZEMELER;

- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından az sıvıyağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- Göz kararı un

YAPILIŞI;

Kuru malzemeler birbiri ile karıştırılır. ( Kabartma tozu, vanilya, un ) Yumurta ve şeker bir kaba kırılır ve yaklaşık 3 - 4 dakika kadar çırpılır. Üzerine sıvı malzemeler eklenir. ( Süt, sıvı yağ, portakal suyu ) Çırpılır. Çırpılır. Çırpılır. Kuru malzemeler ilave edilir ve en son portakal rendesi eklenerek bir kez karıştırılır. Boza kıvamında bir hamur elde edilir. Yağlanmış fırın tepsisine dökülür ve üzerine cevizler serpilir. Önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çıkarıldıktan bir kaç dakika sonra kesilir ve isteğe göre soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsuun :)



Bana ulaşın:
Gmail: betuledepli@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder