9 Şubat 2014 Pazar

Klasik tarif olan KISIR yapımı :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Geç olsa da yeni yazımla karşınızdayım. Bugün yazacağım yazı çay dostu serimin devamı. Tarifimizin ismi ise " KISIR "
Dilerseniz yapımına geçelim;



MALZEMELER;

- Yarım kg 'dan az kısırlık ( köftelik ) bulgur
- 2 domates
- 4 dal yeşil ( taze ) soğan
- 1 küçük kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan limon suyu
- Göz kararı tuz
- Göz kararı pul biber
- Bolca yeşillik ( Marul, göbek gibi )

YAPILIŞI;

- Öncelik olarak bulgur sıcak su ile ıslatılır üzerini bir iki parmak geçecek kadar su ile. Sonrasında bütün malzemeler yıkanır kabukları soyulacaklar soyulur ve küçük küçük doğranır. Şişen bulgura salça eklenir ve salça içersin de kalmayana kadar karıştırılır. Yeşillikler eklenir. Karıştırılır. Baharatlar eklenir ve tekrar karıştırılır. En son limon ve sıvı yağ ilave edilir. Tekrar karıştırılır ve servis tabağına alınarak servis edilir. Afiyet olsun :)





Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder