4 Şubat 2014 Salı

KARNABAHAR YEMEĞİ tarifim :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Bugün yazacağım yazının ismi " KARNABAHAR YEMEĞİ "
Dilerseniz malzemelerimize geçelim :)



MALZEMELER;

- 2 küçük boy karnabahar
- Kıyma
- Salça
- 1 kuru soğan
- Su
- Sıvı yağ

YAPILIŞI;

Karnabaharlar güzelce yıkanır ve temizlenir. Temizlenen karnabaharlar ayıklanır ve doğranır. Çok pişmeyecek şekilde haşlanır. Soğanlar doğranır. Sıvı yağ da kavrulur. Kıymalar eklenir ve salça ilave edilir. Salça pişirilir. Karnabaharların suyu süzülür. Kıyma tam pişmeyen karnabaharların üzerine ilave edilir. Üzerini geçmeyecek fakat su tencere yüzeyinden gözükecek biçimde su eklenir ve pişirilip servis edilir. Afiyet olsun :)




Bana ulaşın:
Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


2 yorum:

  1. Karnabaharı bir de şu şekilde denemenizi öneririm,belki biliyorsunuzdur: zeytinyağlı gibi yaparak içine bir havuç rendesi ve bir tane portakalın suyunu sıkıp 1 tatlı kaşıpı unu serperek az suyla pişirmek(defne yaprağıyla birlikte) VEYA tavuk suyu kullanarak bol soğan ve yine biraz un ilavesiyle pişirmek (defne ve kimyon burda da yakışıyor). Fikir vermek adına paylaşmak istedim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Un ilavesiyle mi ? daha önce hiç duymamıştım çok güzel olabilir ki bence de tavuk suyu da fazlasıyla yakışan bir lezzet olabilir. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Gerçekten çok güzel olabilir. Karnabahar aldığımda deneyeceğim ilk tarif tavuk suyu ekleyerek yapmak olacak sanırım :) Tekrer teşekkür ederim :)

      Sil