24 Ocak 2014 Cuma

ZENCEFİL SOSLU SOMON :)

Hepinize merhaba,
Bugün önceden de yazdığım gibi ön yargı ile bakılan ve benim lezzetine bayıldığım bir deniz ürünü olan somon balığı ile ilgili bir tarif paylaşacağım. Tarifimin ismi; " ZENCEFİL SOSLU SOMON "
Somon balığı ile ilgili diğer tariflerim için; Somon salatası ve Portakallı somon
Ayrıca somon balığı hakkında yazdığım çok kısa olan bilgi bölümünü de somon salatası tarifim'den de okuyabilirsiniz.
Evet, bakalım hangi malzemeleri kullanmışım nasıl yapmışım :)



MALZEMELER;

- Somon ( Kişi sayısı kadar dilim )
- Tuz
- Beyaz biber
- Zeytin yağı
- Sarımsak ( İsteğe göre )
- Taze baharat ( İsteğe göre )
- Yeşillik
- Limon

Zencefil sos için;

- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay bardağı kadar zeytin yağı
- 2 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu

YAPILIŞI;

Öncelik olarak sosumuz ile başlıyoruz. Zeytin yağı ve limonu karıştırıyoruz. Zencefili ilave ediyoruz. Hardal, bal ve tuzu ekleyip yaklaşık 20 - 25 dakika kadar çırpıyoruz ta ki sos balın kıvamında oluncaya kadar. Yapmış olduğumuz sosu 1 gün bekletiyoruz. Kıvamının tamamı ile oturması için 2 gün bekletmemiz daha iyi sonuç almamıza sebep olur ve bu sosu ne kadar uzun süre dinlendirirseniz o kadar verimli bir sonuç elde edersiniz. Sosu beklettikten sonra somon balığımızı tuz, beyaz biber, zeytin yağı ve limon ile marine edip 10 dakika kadar beklettikten sonra marine işleminde kullandığımız zeytin yağı ile ızgarada altı ve üstü kızaracak şekilde kızartıyoruz. Ardından hazırlamış olduğumuz zencefil sosunu fazla yoğun olmayacak şekilde altına ve üzerine sürüp fırında 6 - 7 dakika kızartıyoruz. Sonrasında yeşillik ve limon ile servis ediyoruz. İsteğe göre yanında sebze sote ile de servis edebilirsiniz. Afiyet olsuun :)




Bana ulaşın:
Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder