17 Ocak 2014 Cuma

KÜNEFE :)

Arkadaşlar hepinize merhabaa! :)
Nasılsınız ? Haftanın son gününe gelmiş bulunuyoruuz :)
Bugün sizlere yazacağım yazının ismi dillere destan olmuş adı ile; " KÜNEFE " 
Künefenin yapımında kullanılan tel kadayıf un ve suyun hamur haline getirilip o hamurun inceciik bir biçimde tel tel ayrılması ve sonra o hamurların çok fazla renk almayacak şekilde hafif ısıda kurutulması ile oluşur.
Daha çok Ortadoğu, Balkanlar ve ülkemizde sıklıkla tüketilir. Tel kadayıftan bir sürü tatlı yapılır ve ben bugün sizlere künefeden bahsedeceğim hazırsanız tarifimize geçeliim :)



MALZEMELER;

- 1 kg tel kadayıf
- 500 gr tereyağı
- 250 - 300 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez ( Kızarması için. )

ŞERBETİ İÇİN;

- 1 lt su
- 1 kg şeker
- Yarım limon

YAPILIŞI;

İlk aşama şerbet hazırlama aşaması. Suyun içerisine şekeri ekliyoruz ve yarım limonu sıkıyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatıyoruz. Sonrasında tel kadayıfı tel tel ayırıyoruz ve seriyoruz. Yaklaşık 100 gr tereyağını eritiyoruz ve kadayıfın üzerine döküyoruz fazla sıkmadan iyice yediriyoruz. Sonrasında tereyağının içerisinde pekmezi eritiyoruz kullanılacak tepsi veya özel künefe kalıplarına iyice yediriyoruz. Kadayıfın yarısını ekliyoruz üzerine dil peynirlerini yerleştiriyoruz. Ardından tekrar kadayıfları ilave ediyoruz. Üzerinden iyice bastırıyoruz veya bir tencereye su ekleyip bir kaç saat bekletiyoruz. Sonrasında ocakta tereyağından azar azar ekleyerek çevire çevire pişiriyoruz. Bir tarafı pişan kadayıfları herhangi bir tabağa koyup ters çevirip diğer tarafını pişiriyoruz ve soğuk olan şerbeti ekliyoruz. Üzerini antep fıstığı, ceviz veya fındık ile süsleyip servis ediyoruuz. Afiyet olsuun :)




Bana ulaşın:
Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

2 yorum: