2 Ocak 2014 Perşembe

KALBURABASTI :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Bugün yazacağım tarif  Türk mutfağında sıkça tüketilen " KALBURABASTI " 
Bakalım yapılışı nasıl :)



MALZEMELER;

- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Dövülmüş fındık

Şerbeti için:
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker

YAPILIŞI;

Öncelikle yağlar ve yoğurt birbirine karıştırılır ve un ile birlikte kabartma tozu vanilya elenerek eklenir. Ben fındığı hamura koymayı tercih ediyorum siz isterseniz içerisine koyup yuvarlayabilirsiniz. Hamur hazırlanır ve rendeden üzerine iz verilir bu işlem isteğe göre çatal veya var ise kalburla da yapılabilir. Sonrasında yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derece öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Bu sırada şerbet hazırlanır ve fırından çıkarılan kalbura bastılar soğuduğunda kaynar şerbet üzerine dökülür. Şerbet çektiğinde servis edilir. Afiyet olsuun :)




Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder