4 Ocak 2014 Cumartesi

İÇ PİLAVLI TAVUK SARMA :)

Arkadaşlar hepinize yeniden merhaba :)
Bugün yine bir tavuk yemeği ile karşınızdayım. :) Bugün yazacağım yazının ismi " İÇ PİLAVLI TAVUK SARMA "

MALZEMELER;



-2 bütün göğüs
- 2 su bardağı pirinç
- Kuş üzümü
- Çam fıstığı
- Yeni bahar
- Tuz
- Su
- Karabiber
- Bir tutam toz şeker
- Tereyağı

YAPILIŞI;

Öncelikle pirinç için kullanacağımız suyun içerisine ( Göz kararı üzerini geçene kadar veya 3 su bardağı ) Kuş üzümü atılır ve su ısıtılır. Pirinçler eritilen tereyağın da bir kaç dakika kavrulur. Çam fıstıkları eklenir. Kavrulmaya devam edilir. Sonrasında ocakta ısıtılan suyun içerisine bir tutam tuz, karabiber, yeni bahar ve toz şeker eklenir. Pirinçlerin bulunduğu tencereye dökülür. Bir kez karıştırılır ve ağzı kapatılarak kısık ateşte pilavın suyu çekmesi sağlanır. Tavuklarda isteğe göre marine edilir. ( Sıvı yağ ve taze baharatlar ile ) Suyunu çeken pilav eğer piştiyse demlenmeye bırakılır pişmediyse çok az su ilavesi daha yapılarak kısık ateşte pişirilir. Demlenen pilav tavuğa sarılır ve fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra kesilerek servis edilir. Yanına çeşitli garnitürlerle de servis edebilirsiniz. Afiyet olsuun :)







Önceki yazılarımda paylaşmış olduğum TAVUK SARMA tarifim için BURAYA tıklamanız yeterli.
Teşekkür ederim :)

Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder