18 Ocak 2014 Cumartesi

EV YAPIMI YOĞURT :)

Arkadaşlar hepinize mutlu bir hafta sonundan merhabaa ! :)
Son zamanlarda çıkan kağıt peçeteden yoğurt kaymağı yapımı sebebi ile bende dedim ki ev yapımı yoğurt neden yapmıyoruz ? Uğraştırıcı olmayan ve maliyeti ile bir kutu yoğurt fiyatına tabi olan ama hem lezzeti hemde sağlıklı olan durumu nedeni ile bugün sizlere " EV YAPIMI YOĞURT  " tarifi yazacağıım :)
Bildiğiniz üzere yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Tabi ki sağlıklı olan yoğurdun faydaları.
Yoğurtta bulunan besinler sıralayacak olursam; İyot, kalsiyum, fosfor açısından çok zengin bir besin.
Yoğurdun faydaları ise şöyle;
- Diş, saç ve kemik gelişimini sağlar
- Düzgün bir cilt tipine kavuşmanızı sağlar. ( Yüze sürülen yoğurt ve salatalık yüzün yağ ve nem oranını dengeler. Özellikle kuru ciltler için bu maske düzenli uygulandığında sağlıkla ışıldayan bir cilt tipine kavuşmanızı sağlar. )
- Kuvvetsiz uzayan tırnakların sağlıklı uzaması için faydalıdır.
Ve daha bir sürü madde. Bende bugün sizlere ev yapımı yoğurt tarifi paylaşacağım.
Bakalım evde sağlıklı yoğurt yapım aşamaları nelermiş ?



MALZEMELER;

- 3 kilo süt ( Pastörize edilmiş kutu süt veya güvendiğiniz bir yerden alınmış inek sütü )
- 2 yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI;

Süt bir tencerede iyice kaynatılır. Süt serçe parmağımızın ısıya dayanacağı şekilde soğutulur. 2 yemek kaşığı yoğurt her hangi bir kasede iyice ezilir ve sütün içerisine dökülür. Bu sırada süt karıştırılır. Tencerenin ağzı iyice kapatılır ve hiç bir yerinden hava almayacak şekilde sarılır. ( Battaniye gibi. ) Sıcak bir ortamda 6 - 7 saat sarılı bir şekilde bekletilir. 7. saatin sonunda örtüden çıkarılır ve 1 - 2 saat daha bekletilir. 2. saatin sonunda kapağı hiç açılmadan bir gün buz dolabında bekletilir. 1. günün sonunda yemeğe hazır. Afiyet olsuun :)





Bana ulaşın:
Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder