2 Aralık 2013 Pazartesi

SUSAMLI TAVUK :)

Merhaba :)
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif " SUSAMLI TAVUK " 
Dilerseniz tarifimize geçelim :)

MALZEMELER:




- 1 bütün tavuk göğüsü
- Biraz susam
- Pirinç
- Tereyağı
- Su
- Tuz
- Damak zevkinize göre çeşitli baharatlar
- Balsamico sos
- Cherry domates


YAPILIŞI:

Öncelikle kaç porsiyon için hazırlanacak ise o tarife göre pirinç kullanılmalı ( 1 su bardağı pirinç-1 su bardağı su ) Pirinçler yıkanır ve tereyağının içerisinde 1-2 dakika kavrulur. Sonra suyu eklenir ve tuzu ilave edilir. O sırada tavuklar yıkanır ve ince dilimler halinde eninden doğru kesilir. Sıvı yağ ve çeşitli baharatlarla marinasyon işlemi gerçekleştirilir. Izgaraya veya tavaya atılır. Alt üst pişirilir. Susamlar çok az tereyağında kavrulur. Ve pişen pilav susama bulanır. Üzerine tavuklar eklenir ve cherry domates kızartılarak kenarına eklenir. Balsamico sos ile servis edilir.







* MARİNASYON; Pişirilecek olan et ürünün fırına ızgaraya veya ocağa verilmeden 
önceki tatlandırma 
işlemidir.




Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder