16 Aralık 2013 Pazartesi

ŞEKERPARE :)

Merhaba arkadaşlar :)
Bugün sizlere en çok bilinen ve genellikle sevilen bir tatlı yazacağıım :) Tatlımıızn ismi; " ŞEKERPARE "
Hız kesmeden tarifimize geçeliim :)




MALZEMELER;

- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı irmik
- Göz kararı un
- Göz kararı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Fındık

ŞERBET İÇİN;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon

YAPILIŞI;

Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta, vanilya kabartma tozu, irmik, pudra şekeri karıştırılır ve kulak memesi kıvamına gelecek kadar un eklenir. Yoğurulur. Yoğurulan hamur elde yuvarlanır ve ortasına fındık konur. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 3.5 su bardağı şekere 3 su bardağı su ve bir iki damla limon eklenerek kaynatılır. Şekerpareler soğuduktan sonra şerbet kaynar bir şekilde şekerpareye dökülür. Şerbetler çektikten sonra servis edilir. Afiyet olsuun :)


Hamurun kıvamı ele yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olacak şekilde hazırlanmalıdır :)


Paragrafta anlatmak istediğim şekil bu :)


Şerbetledikten sonraki haliii :)


Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder