19 Aralık 2013 Perşembe

AYVA TATLISI :)

Arkadaşlar hepinize merhaba :)
Nasılsınız ? Bugün hemen hemen her blogda bulunan siteye katılım butonunu muhteşem bir blogger tarafından bende  eklemiş bulunuyorum. :) Bunun için ayrıca mutluyum tabi ki :) Blog sayfamı sağ tarafta bulunan Bu siteye katılın butonuna tıklayarak takibe alabilirsiniz. :)
Bugün sizlere çok bilindik ve lezzeti ile damaklardaki yerini almış bir tatlı tarifi paylaşacağım. Bugün yazacağım yazının adı; " AYVA TATLISI " Sıklıkla Türk mutfağında yapılan ve ekmek ayvasının şekerle haşlanıp suyundan süzülerek servis edilen bir tatlı.
Hemen tarifimize geçeliim :)




MALZEMELER;

- 4 adet ekmek ayvası
- 3.5 çay bardağı toz şeker
- Kırmızı gıda boyası ( Ayvanın çekirdeklerini de kullanarak ayvaya renk verebilirsiniz. )
- Kaymak
- Toz Antep fıstığı
- Su
- 5-6 adet karanfil

YAPILIŞI;

Ayvalar öncelikle yıkanır ve kabuklarından soyulur. 4 parçaya ayrılan ayvalar çekirdeklerinden çıkarılır, temizlenir ve bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilir. Ayvaların üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Bir kaç damla gıda boyası eklenerek karıştırılır. Karanfiller eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Arada sırada bıçak batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Pişmediyse ve suyunu  çektiyse üzerine su eklenir. Haşlanan ayvalar sularından süzdürülür içerisindeki karanfiller alınır. Servis edilecek tabağa üzerine kaymak ve toz Antep fıstığı eklenerek servis edilir. Afiyet olsuun :)


Mutfağınızdan yemek kokuları eksik olmasıın :) 


Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder