19 Kasım 2013 Salı

TAVŞAN FİGÜRLÜ PASTA :)

Merhabalarr :)
Bugün sizlere pastada şeker hamuru tercih etmeyenler için bir tarif yazacağım. Bugün yazacağım tarif " TAVŞAN PASTA " yazacağım pasta tarifinin dışı ve içi tamamen yenebilir nitelikte. Çocuklarınızın doğum günleri için ideal dilerseniz tarifimize geçelim :)




 MALZEMELER;

Pandispanyası için :
Sadece bir kek kalıbı için olan ölçüler. İki adet kek kalıbı kullanacağımız için bu pandispanya hamurunu iki kek kalıbına bölün. İsterseniz yarısını önce diğer yarısını ölçüleri ikiye bölerek arka arkaya hazırlayabilirsiniz.

- 8 fincan un
- 8 fincan şeker
- 8 yumurta
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya

İç kreması için:
Ben iç kremasını ganaj kullanarak yaptım.
- 400 gr çiğ krema
- 400 gr sütlü kuvertür

İçinde kullanılacak malzemeler:
- Frambuaz
- Damla çikolata

Süslemesi için:
- Toz hindistan cevizi
- Krem şanti
- Şekerleme
- Gıda boyası ( toz veya sıvı renk seçimi size kalmış )

YAPILIŞI:
Öncelikle ganajımız ile başlayalım. Ganaj için çiğ krema kullanın. Kremaları tencereye koyun ve göz atana kadar pişirin. Ardından çikolataları ekleyin ve karıştırmaya başlayın. Soğuyunca ağzını streçleyin ve dolaba atın. Toz krem şantiyi arkasında  bulunan uygulama talimatına göre yapın ve dolaba koyun. Sırada pandispanya var. Pandispanya için yumurtaları sarısı ve beyazı olmak üzere ikiye ayırın. Yumurta aklarını krem şanti kıvamından daha yoğun bir hal alana kadar köpürtün. O sırada yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Üzerine eleyerek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin bir iki kez karıştırdıktan sonra ılık suyu ilave edin çırpmaya devam edin. Köpük kıvamını alan yumurta beyazlarının içine ilave edin ve bir biri ile karışıncaya kadar çırpın. Kullanılacak olan kek kalınına boşaltın ve bekletmeden fırına atın. fırın ısısı 150-180 derece arası 40 dakika pişirelim. Eğer dışı fazla pişer içerisi pişmez ise 2 veya 3 dakika üzerini aliminyum folyo ile kapatıp pişirin. Bütün malzemeleri 1 gün buz dolabında bekletin. Ertesi gün pandispanyaları 2 kat halinde kesin ardından pandispanyanın birini 6. fotoğrafta bulunan şekildeki gibi kesin. 7. fotoğraftaki gibi kulaklar ve papyon ile şekil verin. İçerisinde kullanılacak ganajı, frambuazı ve damla çikolatayı ekleyin. Kekleri üzerinekapatın şanti ile kaplayıp hindistan cevizi ile üzerini kapatın. Sonrasında vereceğiniz şekil kullanacağınız malzeme ve kullanılacak renkler sizin hayal gücünüze kalmış. Afiyet olsuun :)





* GANAJ: Pasta kaplama da veya pasta içerisinde dolgu malzemesi olarak kullanılan krema.


Bana ulaşın:

Twitter: Betul Edepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder