28 Kasım 2013 Perşembe

PROFİTEROL / PATAŞU :)

Merhabaa :)
Bugün yazacağım tarif bir tatlı tarifi :) " PROFİTEROL " yani diğer ismi ile pataşu.
Dilerseniz fazla uzatmadan tarifime başlayayıııım :)

MALZEMELER:
Hamur için;



- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 yumurta
- Tuz ( bir fiske )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu ( isteğe bağlı )

Krema için;

-2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya

Üzeri için;

- 200 gr çiğ krema
- 200 gr çikolata

YAPILIŞI:

Su, margarin ve tuz ocakta kaynatılır. Margarin eridiğinde un, vanilya ve kullanılacak ise kabartma tozu önceden elenmiş olarak ocaktaki suya koyulur hızlı hızlı karıştırılarak kavrulur. Tencereden başka bir kaba boşaltılır ve 10-15 dakika soğuması beklenir. Yumurtalar hamurun içerisine soğuduktan sonra teker teker kırılarak karıştırılır. Yoksa hamurunuz kabarmaz, cıvık bir hal alır. hazırlanan hamur küçük yuvarlak halinde yağlı tepsiye sıkılır. 10 dakika dinlendirilir ve önceden 180 derecede ısıtılan fırında 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Kreması için; süt, şeker, yumurta  ocakta kaynatılır. Un ve vanilya önceden elenir ve kaynayan süte yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Üzerinin sosu için;  1 paket çiğ krema ocakta kaynatılır. İçerisine çikolata eklenir ve karıştırılır. İsteğe göre hazır çikolata sosu da kullanılabilir. Profiterol hamuru piştikten sonra fırından alınır. Soğuduğu zaman iç kreması içerisine doldurulur ve çikolata sosu eklenir. Yanında dondurma veya çeşitli meyveler ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsuuuun :)















Diğer tatlı tariflerim içiiin; 


* Okumak için yazıların üzerine tıklamanız yeterli. 
Teşekkür Ederiim :)



Bana ulaşın: 

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com







2 yorum: