17 Kasım 2013 Pazar

KUZU ( KALEM ) PİRZOLA :)

Merhaba. Herkese mutlu pazarlaar :)
Bugün fazla vaktinizi almamak adına kısa bir tarif paylaşacağım sizlere. Bugün yazacağım tarif " KUZU ( KALEM ) PİRZOLA " 
Yapımına geçeliim :)




MALZEMELER;

- Kuzu pirzola ( 1 porsiyon için 3 adet. )
- Sıvıyağ
- Çeşitli baharatlar ( Benim kullandıklarım: Beyaz biber, kekik, tuz. )
- Bir iki diş sarımsak
- Taze fasülye

YAPILIŞI:

Kuzu pirzola larımızı sıvıyağ ve çeşitli baharatlar ve sarımsak ile marine ediyoruz. Pirzola larımızı pişireceğimiz ızgara veya tavamızı yağlayıp kızdırıyoruz. Izgaramız ısınırken kullanacağımız fasülyeleri soteliyoruz.Kuzu pirzola larımızı ızgaraya atıp pişiriyoruz. Yanında taze fasülye ile servis ediyoruz. Ben patates püresi, taze fasülye ve çeşitli marketlerde bulabileceğiniz demi glace sos kullanarak tabağımı hazırladım ve bir yaprak fesleğen ile tabağımı tamamladım. Afiyet olsuun :)





Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder