21 Kasım 2013 Perşembe

KÜLBASTI :)

Merhaba :)
Bugün sizlere daha önce yazmış olduğum tavuk külbastı tarifinin kırmızı et ile olan tarifini yazacağım.
" KÜLBASTI " Tarifimizin yanında kırmızı et ile çok yakışacağını düşündüğüm için beğendi tarifi de ilave edeceğim yazdığım yazıya :)
Dilerseniz tarifime geçelim :)




MALZEMELER: 

- Külbastı ( yada ince kesim et )
- Patlıcan
- Süt
- Un
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber

YAPILIŞI:

* Külbastılık eti bir gün öncesinden yumuşaması için süte yatırabilirsiniz.
* Ben beğendi tarifinin bir porsiyonu için iki patlıcan kullanıyorum.
Bir tepsiyi yağlayın ve fırın tepsisine yıkayıp duruladığınız patlıcanları dizin. ( Mümkün ise ocak veya kömür ateşinde de közleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. ) Patlıcanlar közlenirken etlerimizi önceden kızdırmış olduğunuz ızgaraya veya tavaya koyun baharat eklemeden pişirin. Pişmesine yakın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Közlenen patlıcanları kabuğundan soyun ve ince ince doğrayın. Bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve unu ilave edin. Renk değiştirmeyecek ve unun kokusu kalmayacak şekilde kavurun. Üzerine patlıcanları ve ardından sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Eğer kıvamı koyu ise süt ile ayarlayın. İsterseniz rende kaşar peynir ilave edebilirsiniz.Etleri isterseniz buharda ısıtabilir veya mikrodalgaya atabilirsiniz. Yapılan beğendi yemeğini servis tabağına koyun etleri ekleyin. Yanında domates ve biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsuun :)


* Fotoğrafta etin üzerinde bulunan sos domates rendesi ve yine etin üzerinde bulunan taze baharat ise biberiye 'dir.

TAVUK KÜLBASTI tarifi için şuraya tıklamanız.
Dün yazdığım GAVURDAĞI SALATASI için ise buraya tıklamanız yeterli :)



Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder