18 Kasım 2013 Pazartesi

ISPANAK BORANİ :)

Merhaba :)
Bugün sizlere henüz alışılmamış olan bir borani tarifi yazacağım. Tarifimizin adı " ISPANAK BORANİ "
Ispanak içerisinde bulunduğu A, C, E ve B vitaminleri sayesinde vücudun dayanıklılığını arttırır. Zihni kuvvetlendirir. Belirli boğaz, ağız, göğüs gibi hastalıkların oluşmamasında etkilidir. Yüksek tansiyonu dengeler ve yaşlılıkta oluşabilecek bazı hastalıkların oluşmasını önler. Ispanağın kullanım yerleri genellikle yeşil salatalar ve yemeklerdir.
Evet dilerseniz tarifimize geçeliim :)




MALZEMELER;

- 1 kg ıspanak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı un
-Yoğurt
- Sarımsak
- Pul biber
- Nane
- Tereyağı

YAPILIŞI;

Ispanağı güzelce yıkayın temizleyin. İnce bir şekilde doğrayın. ( İsterseniz doğramadan haşlayıp sudan süzdüğünüzde doğrayabilirsiniz. ) Ispanakları kaynar suda üç dört taşım kaynatın. Ocaktan alın suyunu süzerken suyundan bir çay bardağı ayırın. Tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve yağı kızdırın üzerine unu ilave edin ve kavurun. Ispanakları ekleyin bir iki kez karıştırın. Eğer kıvamı koyu olursa ayırdığınız sudan ekleyin tuz ve karabiber ile tatlandırın. Üzeri için sarımsakları havanda dövün yoğurt ile karıştırın. Tavada yağ, pul biber ve naneyi kızdırın. Ilık olan ıspanağın üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ocakta baharat ekleyerek kızdırdığınız yağı yoğurdun üzerine ekleyin. Afiyet olsuuun :)




Dün yazdığım yazıyı okumak için TIK TIK :)


Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder