25 Kasım 2013 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK HELVASI :)

Merhabalar pazartesi gününden hoşlananlar ve pazartesi sendromu olanlar :)
Bugün düşündüm ki o kadar balık tarifi yazdım helva tarifi yazmadan olmaz. Ne demişler balık öldüğünü anlasın :) Bugün yazacağım tarif " ÇİKOLATA SOSLU İRMİK HELVASI " ama nasıl irmik helvası ? Çikolata soslu ve dondurmalı irmik helvası. Kulağa hoş geldiği gibi damağa da hoş gelen bir tatlı. Dilerseniz tarifimize geçeliiim :)



MALZEMELER: 

- 250 gr irmik ( Bir buçuk su bardağı )
- 200-250 gr süt ( Bir bardak )
- 200-250 gr su ( Bir bardak )
- 100-130 gr tereyağı
- 1 paket dolmalık fıstık
- 300-325 gr toz şeker ( Bir su bardağı ve iki yemek kaşığı kadar )
- 1 kutu vanilyalı dondurma
- Çikolata sosu

YAPILIŞI:

Yağın içerisine çam fıstığı ve irmik atılır. Rengi koyulaşıp kahve rengini alana kadar kavrulur. Kaynamış süt eklenir. Sütü çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Sütü çektiğinde ise soğuk su ve şeker eklenir. ağzı streçle kapatılıp 20-25 dakika kadar demlendirilir. İrmikler 20-25 dakika bekletildikten sonra bir kaseye irmik helvası eklenir bastırılarak sıkıştırılır. Orta kısmı açılır ve dondurma eklenir tabağa ters çevrilerek konur. Üzerine çikolata sosu sıkılır. Afiyet olsuuun :)




NOT: İrmik helvası yapımında kullanılacak ölçüler su, süt ve irmik için aynı bardak ölçülerinde olmalıdır.

IZGARA LEVREK için buraya 
B.LEVREK SALATASI için şuraya tıklamanız yeterliii :)



Bana ulaşın:

Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder