8 Kasım 2013 Cuma

İlk tarifim olan Izgara Levrek :)

Merhabalar her seferinde aynı girişi yapmak bende istemezdim ama gün geçtikçe yazılarıma girişim gelişecek tabii kii :)
Bugün bilgilendirme yazılarım haricinde ilk kez bir tarifimi paylaşacağım sizlerle :) Bu tarif devamı gelecek olan tariflerin başlangıcı  niteliğinde :) Heyecanlıyım ve isterseniz sizi fazla yormadan yazacağım tarife geçelim :)
İlk tarifim IZGARA LEVREK olacak.
İsterseniz levrek hakkında kısa bir bilgi vereyim.
Levrekler denizlerde ve denizlerin nehirlerde birleşen kısmında bulunan acı su bölgesinde yaşarlar. Levrek avlarından kısaca bahsedecek olursak yaz sonlarına doğru Karadeniz, bu aylarda ve kış sonlarına doğru ise Marmara bölgesinde sıkça rastlanır. Dilerseniz tarifime geçelim :)




Malzemeler; ( 1 Porsiyon için. Dilerseniz aynı tabaktan 2 porsiyonda çıkarabilirsiniz. )

- 1 adet orta boy levrek
- Ayçiçek yağı
- Pul biber ( İsteğe bağlı karabiber, kekik )
- Tuz

Yapılışı;

Balığın pişireleceği ızgara yemeğin yapımına başlamadan önce ısıtılır. Levrekler baş ve kuyruk kısmından ayrıldıktan sonra kılçıklarından temizlenir. Yıkanır ve ardından sıvı yağın içerisine pul biber, tuz ve isteğe bağlı çeşitli baharatlar eklenir. Marinasyon işlemi gerçekleştirilir. Önceden ısıtılmış olan ızgaranın kızgın olup olmadığından emin olunur ve ızgara yağlanır. ( Pişirilmesi tavada gerçekleşecek olan levreklerde aynı işlemden geçirilir. ) Kızgın olan ızgaraya levrekler eklenir ve önce bir yüzü ardından diğer yüzünü pişirmek üzere çevrilir. İçinin pişip pişmediğinden emin değilseniz 180 derece fırında içinin piştiğinden emin olana kadar pişiriniz. Arzu ederseniz yanında yeşillik ve haşlanmış sebze ile servis edebilirisiniz :)





* MARİNASYON; Pişirilecek olan et ürününün fırına ızgaraya veya ocağa verilmeden önceki tatlandırma 
işlemidir.






Twitter: BetulEdepliii
Gmail: betuledepli@gmail.com


2 yorum: